Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Asukkaaksi vai valaanpyytäjäksi?

Valaanpyyntimatkalle lähteminen on joka miehen unelma, joten mikset siis sinäkin tarttuisi tähän hienoon tilaisuuteen kokea jotain unohtumatonta? Ensin on kuitenkin kirjauduttava saaren asukkaaksi, jonka jälkeen voi jatkaa valaanpyytäjäksi, mikäli halajaa mukaan! Tässä aluksi perinteiset roolipelisäännöt:

Y L E I S T Ä

1. Ei epäasiallista tai -kunnioittavaa käytöstä. Toisten syrjiminen, haukkuminen tai muunlainen vastaava käytös ovat ehdottomasti kiellettyjä. Pidetään hyvä ilmapiiri yllä ja ollaan mukavia kaikille!

2. Roolipelin ikäraja K15 ja siitä ylöspäin. Sisältää väkivaltaa, seksiä, huumeita ja iljettäviä valaanperkausjuttuja. Kaikkien teemojen kirjoittelu ja kuvailu on sallittua, mutta terveen järjen rajoissa. Nuorempien liittyminen omalla vastuulla.

3. Pelaajilta toivotaan aktiivisuutta, varsinkin valaanpyyntiin lähteneiltä! Mikäli olet kiireinen, lomailet tai et muuten vain kykene syystä tai toisesta kirjoittamaan, ilmoita siitä lokikirjassa. Jos hahmosi on laivassa kun siirryt tauolle muuttuu tämä npc-hahmoksi, jotta peli voisi edetä muiden pelaajien tahoilta. Pitkään poissa olleet pelaajat, joista ei chatissakaan ole kuulunut mitään, otetaan pelistä pois.

4. Tämänhetkisen tilanteen mukaan vain yksi hahmo per pelaaja, mutta jos käy niin ettei laivan miehistöä saada täyteen, hahmorajaa nostetaan mikäli halukkaita on. Tarvittaessa loppumiehistö korvataan npc-hahmoilla.

5. Jos sinulla on kysyttävää tai et ymmärrä jotain - kysy! Ylläpito auttaa kaikenlaisten pulmien kanssa niin hyvin kuin osaa.

P E L A A M I N E N

1. Pelissä ei saa autohitata, mikä tarkoittaa toisen pelaajan hahmon liikuttamista luvatta. Käytä yrittää-ilmaisua (Laivapoika yritti tönäistä ensimmäisen perämiehen pois tieltään), jolloin vastapelaajalla on vapaat kädet reagoida tilanteeseen haluamallaan tavalla.

2. Ei saa munchata, eli hahmosi ei voi olla paras kaikessa. Hahmosi voi olla täysin kokematon merimies ja ensikertaa laivalla, joka ei osaa mitään, tai sitten perämieheksi ylentynyt entinen veneenohjaaja, joka tietää miten mikäkin homma toimii. Virheitä ja huolimattomuuksia sattuu kuitenkin kaikille, myös kapteenille!

3. Ei saa metapelata, eli hahmosi ei voi tietää tulevia tapahtumia (myrskyjä lukuunottamatta) eikä asioita joista ei ole koskaan kuullutkaan. Esimerkiksi, pyynnin aikana valas voi yhtäkkiä nousta pinnalle veneen alta jolloin miehet väistämättä sinkoavat ilmaan, kokemattomat merimiehet eivät voi tietää jokaisen köyden nimeä eikä kukaan voi ennalta tietää mitä kapteeni on suunnitellut. Sinä ehkä tiedät, mutta hahmosi ei.

4. Pelissä ei saa siirtyä paikasta toiseen teleporttauksella eikä hahmosi voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan.

K I R J O I T T A M I N E N

1. Pelissä toivottu kirjoitusmuoto on se, mikä sopii sinulle parhaiten. Älä kuitenkaan pompi persoona- ja aikamuotojen välillä.

2. Kommentti-kentän ensimmäiselle riville aina hahmon koko nimi, arvo, jos hahmo on laivalla (kts. esimerkki1) tai ei mitään (kts. esimerkki2), sijainti (laivalla tai saarella) rivinvaihto ja kolmannelle riville rooliteksti. Tekeminen kirjoitetaan ilman mitään merkkejä, puhe merkitään "lainausmerkein" ja ajatukset sisällytetään tekstiin (ei siis risuaitoja, tähtiä etc.)

Esimerkki 1 laivalla olevat = Derrick Gallagher, kapteeni, puolikansi
Esimerkki 2 saarella olevat = Derrick Gallagher, saaren itäosa

3. Peli on pääosin suunnattu kokeneemmille pelaajille, joten heiltä toivotaan kuvailevaa ja pohtivaa tekstiä. Hyvä kirjoittaja osaa kertoa asioista joita hahmo näkee ja kokee ympärillään (miltä tuuli tuntuu, miten meri liikehtii, mitä ympärillä tapahtuu...) sekä hahmon omista tuntemuksista (onko hän millaisella tuulella ja miksi, miten suhtautuu tekemäänsä työhön...).

 

Täytä hakemus   |   Hae valaanpyytäjäksi

©2019 ‣ Valaskaupunki - suntuubi.com